دنبال کننده ها

۱۳۸۸/۰۴/۰۳

دولت ایران می تواند همه مکالمات تلفنی و اینترنتی شامل اس ام اس، پیام صوتی و مسنجر را کنترل و بخواند!

خبرنامه گویا - سایت خبری بی بی سی انگلیسی در گزارشی پرده از جزئیات فن آوری هایی که ایران برای کنترل شبکه های مخابراتی اش در دست دارد بر داشته است.
در بخشی از این گزارش آمده که شرکت نوکیا زیمنس به بی بی بی گفته است که فن آوری مورد نیاز برای نظارت، شنود و خواندن تماس های تلفنی داخلی را فروخته است.
به گفته نوکیا زیمنس این فن آوری که در نیمه دوم سال ۲۰۰۸ به ایران ارسال شده، مونیتورینگ سنتر یا مرکز شنود نامیده می شود.
این شرکت ترکیبی از دو شرکت فنلاندی و آلمانی است و سیستم فوق را توسط واحد امور جاسوسی اش به ایران فروخته است، واحدی که در مارس ۲۰۰۹ به یک شرکت آلمانی دیگر فروخته شد.
این محصول به کشورها امکان می دهد همه ارتباطات یک شبکه را شامل پیغام های صوتی (voice calls)، پیامک ها (text messaging)، مسنجر ها (instant messages) و همه آنچه در اینترنت رد و بدل می شود (web traffic) را زیر نظر بگیرند.
با این حال نوکیا زیمنس می گوید این سیستم در ایران فقط برای شنود تماس های تلفنی داخلی روی خطوط تلفن شهری (fixed) و همراه (mobile) استفاده می شود.
به گزارش بی بی سی این سیستم ظاهرا می تواند به جز توقف جریان مبادله اطلاعات، با کاوش داده های در حال انتقال از محتوای آن هم مطلع شود.
یک سخنگوی شرکت نوکیا زیمنس، سیستم مرکز شنود را "استانداردی که همه دولت های جهان برای نفوذ قانونی" به خطوط محابراتی از آن استفاده می کنند معرفی کرده است.
وی افزوده است که "دولت های غربی، از جمله بریتانیا، بدون داشتن این توانایی اساسا اجازه ایجاد شبکه های مخابراتی را نمی دهند".

کاسپین ماکان: ندا خواهان آزادی بود، آزادی برای همه

ندا آقا سلطان، در درگیری های روز شنبه ۳۰ خرداد در تهران در اثر اصابت گلوله به قلبش کشته شد.

تصاویر ارسالی از لحظه مرگ ندا آقا سلطانی و عکس های مخابره شده از این دختر جوان بلافاصله در سایت ها و رسانه های خبری مختلف در سراسر جهان به عنوان نمادی از کشته شدگان درگيری های پس از انتخابات رياست جمهوری در ايران منتشر شد.

کاسپین ماکان، نامزد ندا آقا سلطان روز دوشنبه ۱ تير در گفت و گو با بخش فارسی بی بی سی با اشاره به اینکه ندا بهمن ماه امسال ۲۷ ساله می شد، گفت:”هدف ندا آقای موسوی یا احمدی نژاد نبود، هدفش وطنش بود و برايش اهمیت داشت که در این راه قدم بردارد. بارها اشاره کرده بود که حتی اگر جانش را از دست بدهد و گلوله به قلبش بخورد،که اتفاقا گلوله به قلبش خورد، در همين راه قدم برخواهد داشت. ندا با سن کمش درس بزرگی به خیلی ها داد.”

آقای ماکان در باره روز حادثه گفت:”وقتی که این اتفاق افتاد، ندا از درگیری ها دور بود، یعنی در خیابان های فرعی نزدیک امیرآباد بود. حدود یک ساعتی با استاد موسیقی اش در ماشین پشت ترافیک نشسته بود، از گرما و خستگی کلافه و از ماشین پیاده می شود. اما براساس تصاویری که مردم ارسال کرده اند،احتمالا نیروهای لباس شخصی و بسیجی در تیراندازی با نشانه گیری به قلبش می زنند.”

کاسپین ماکان نامزد ندا آقا سلطان گفت:”چند دقیقه بیشتر طول نکشید، بیمارستان شریعتی نزدیک بود، حاضران سعی می کنند ندا را با اتومبیل به اورژانس ببرند اما قبل از انتقال به بیمارستان، او در دست استاد موسیقی اش جان می دهد.”

آقای ماکان در گفت و گو با بخش فارسی بی بی سی افزود:”جسدش را دیروز با زحمت زیاد توانستیم تحویل بگیریم. البته جسد ندا در پزشکی قانونی تهران نبود، در پزشکی قانونی خارج از تهران بود. مسئولان پزشک قانونی خواستند که بخش هایی از بدنش از جمله قسمتی از استخوان رانش را بگیرند، پزشکی قانونی نگفت برای چه کسی اعضا را می خواهد استفاده کند، هیچ توضیحی در این زمینه داده نشد. خانواده موافقت کرد برای اینکه زودتر جسد را تحویل بگیرند، چون ممکن بود همین موضوع باعث تعویق تحویل جسد بشود. جسد را در قطعه ای از بهشت زهرا یک شنبه ۳۱ خرداد هنگام عصر دفن کردیم، البته کسان دیگری هم که در درگیری ها کشته شده بودند را هم آنجا آورده بودند، انگار منطقه از پیش برای این افراد تعیین شده بود.”

آقای ماکان در خصوص هزینه تحویل جسد نیز گفت: “در حال حاضر هزینه ای به طور مشخص پرداخت نشده، مقامات امنیتی ایران طی حکم های مختلف به بیمارستان ها، کلینیک ها و جراحان و پزشکی قانونی عنوان کرده بودند که نباید گواهی فوت براثر شلیک گلوله باشد، مسلما به این دلیل که در آینده شکایت بین المللی توسط خانواده ها به عمل نیاید . البته من هنوز برگه ترخیص ندا را ندیده ام اما در چند روز آینده از پدرش برگه را می گیرم.”

آقای ماکان با توضیح در مورد ممانعت از برگزاری مراسم برای ندا آق سلطان گفت:”دوشنبه یکم تیرماه ساعت دو ونیم قرار بود در مسجدی در خیابان شریعتی بالاتر از سید خندان مراسمی داشته باشیم، اما بسیجیان و مسئولان مسجد اجازه برگزاری ندادند، چون به نظرشان هرج و مرج می شود و نمی خواهند درگیری به وجود آید. چون می دانند که ندا مظلومانه رفت و می دانند که همه مردم در ایران و خارج از ایران متاسف شدند، و شاید پیش بینی می شد جمع کثیری از مردم حاضر شوند، به هر صورت فعلا اجازه برگزاری هیچ مراسم عمومی را نداده اند. ”

در همين حال، شاهدان عينی به بخش فارسی بی بی سی گفتند که عده زيادی برای برگزاری مراسم در مقابل مسجد الرضا در ميدان نيلوفر تهران جمع شده بودند، اما نيروی انتظامی با بيرون کردن جمعيت از مسجد و متفرق کردن آنها، اجازه برگزاری مراسم را نداد.

آقای ماکان همچنين با اشاره به برخی تصاویر ویدئوهای جعلی که از ندا در سایت ها منتشر شده نیز گفت:” من توی بعضی از سایت ها می گشتم از جلمه” آی ریپورت”، عکسی از یک دختر خانمی با علامت های سبز در تظاهرات قبل از این درگیری در تظاهرات آرام گذاشته بودند و گفته بودند که عکس ندا قبل از درگیری است. در حالی که این تصاویر ربطی به ندا ندارد. آن دختر عکس آقای موسوی را در دست دارد، به نوعی به نظر می رسد طرفداران آقای موسوی ند ا را به او ربط داده اند. اما این طوری نیست. ندا فوق العاده به من نزدیک بود، ندا هرگز طرفدار هیچ یک از این دو گروه نبود، ندا خواهان آزادی بود، آزادی برای همه. ”

بخش فارسی بی بی سی کوشيد که با ديگر اعضای خانواده ندا آقا سلطان نيز گفت و گو کند، اما يکی از بستگان او گفت که خانواده خانم آقا سلطان به دلايلی قادر به انجام مصاحبه نيستند.

وی در باره اين دلايل توضيحی نداد.
نیکی محجوب
بی بی سی

ندا، سمبل مقاومت در ایران


یک ویدئوی ۴۰ ثانیه‌ای از کشته‌شدن دختر جوانی در تهران که گفته می‌شود “ندا” نام دارد، تنها در عرض چند ساعت به طور وسیعی در وبسایت‌ها و شبکه‌های تلویزیونی پخش شده است. اینک “ندا” تبدیل به چهره‌ی “مقاومت” در ایران شده است.

علیرغم اعمال محدودیت‌های شدید برای خبرنگاران داخلی و خارجی در ایران، تصاویر اعتراضات و ناآرامی‌های اخیر در تهران و برخی از شهرهای ایران به طور گسترده‌ای در اینترنت پخش می‌شوند. یکی از این تصاویر ویدئویی، لحظات پایانی زندگی دختر جوانی را تصویر می‌کند که در یکی از تظاهرات‌ مردمی مورد اصابت گلوله‌ی نیروهای امنیتی قرار گرفته و تنها اندکی بعد جان می‌سپارد.

این دختر ۲۷ ساله که “ندا آقاسلطانی” نام دارد در روز شنبه ۲۰ ژوئن (۳۰ خرداد) در ساعت ۱۹:۰۵ از سوی یکی از نیروهای بسیجی در خیابان کارگر شمالی (امیر آباد) مورد اصابت گلوله قرار گرفته است.

شبکه‌‌ی خبری “سی‌ان‌ان” نیز در گزارش ویژه‌ای در همین رابطه اعلام کرد که فرد ضارب به گفته‌ی شاهدان عینی روی سقف یکی از خانه‌های اطراف مستقر شده بوده است. در این میان ویدئوی دیگری نیز منتشر شده است که تصاویری از “ندا” را لحظاتی پیش از فوت وی به همراه مردی که گفته می‌شود استاد موسیقی اوست، نشان می‌دهد.

واکنش‌های سریع اینترنتی

تنها در ظرف مدت کوتاهی پس از درگذشت “ندا”، مدخلی در دائرة‌المعارف اینترنتی “ویکی‌پدیا” به زبان فارسی درباره‌ی او باز شد و صفحه‌ا‌ی نیز در سایت “فیس بوک” به نام او راه‌اندازی شد. بر پایه‌ی خبری از خبرگزاری آلمان مراسم خاکسپاری این دختر جوان روز یکشنبه، یک روز پس از فوت وی برگزار شده است، اما حکومت ایران برپایی هر گونه مراسم سوگواری برای او را ممنوع اعلام کرده است.

هانس کلاین اشتویبر، یکی از کارشناسان رسانه در آلمان، ویدئوی منتشر شده از لحظات پایانی زندگی “ندا” را “تأثربرانگیز” خواند و با توجه به تردیدهایی پیرامون صحت این ویدئو آن را “واقعی” دانست. به دلیل فضای محدود اطلاع‌رسانی در ایران منابع خبری موثقی پیرامون رویدادهای اخیر وجود ندارد و از همین رو خبرگزاری‌ها در تمامی گزارش‌های خود تنها متکی به اظهارات شاهدان عینی هستند که در شبکه‌های اجتماعی همچون “تویتر” یا “فیس بوک” به ثبت می‌رسند. با این حال اشتویبر خاطر نشان می‌کند که این ویدئو “ایده‌‌آل‌ترین سمبل‌سازی مقاومت در ایران” است.

کاربران بسیاری از نقاط مختلف جهان درمورد تصاویر درگذشت “ندا” ابراز احساسات کرده‌اند. در “تویتر” یک گروه تبادل نظر ویژه در همین رابطه به راه افتاده است که کاربران در آن از درگذشت “ندا” و همچنین پوشش خبری پیرامون آن می‌نویسند. این صفحه در صبح روز یکشنبه (۳۱ خرداد) تبدیل به یکی از موضوعات اصلی در لینک‌های مربوط به “موضوع‌های داغ” در تویتر شد.

رادیو دویچه وله