دنبال کننده ها

۱۳۸۷/۱۰/۱۵

انتقاد از اجرای حکم سنگسار سه مرد در ایران

کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران با انتقاد از اجرای حکم سنگسار سه مرد در ایران، اجرای این حکم را در تناقض با ادعای رسمی مقامات ایران در توقف سنگسار خوانده است.
بر اساس گزارش این نهاد حقوق بشری، «طبق تائید منابع موثق، احکام سنگسار سه مرد در گورستان بهشت رضای شهر مشهد در تاریخ پنجم دی ماه ۸۷ اجرا شده است.»
این گزارش حاکی است که سنگسار این سه مرد توسط مأموران دولتی انجام شده و در حالی که دو نفر در اثر اجرای این حکم جان سپرده‌اند، نفر سوم که تبعه افغانستان است، موفق به فرار از گودال سنگسار فرار شده و هنوز از سرنوشتش خبری در دست نیست.
بیشتر بخوانید:
قوه قضاییه: اجرای احکام سنگسار متوقف شده است
اتحادیه اروپا خواستار لغو حکم سنگسار ۹ نفر در ایران شد
منتظری: سنگسار در تاکستان، بر خلاف موازین بود
پیشتر علیرضا جمشیدی، سخنگوی قوه قضائیه در ۱۵ مرداد ماه امسال ادعا کرده بود که اجرای همه احکام سنگسار متوقف شده و این مجازات دیگر به هیچ وجه اجرا نخواهد شد.
بر اساس قانون مجازات اسلامی در ایران، افراد متأهل مرتکب روابط جنسی نامشروع، حکم سنگسار دریافت می کنند و در اجرای این حکم، محکومان در حالی که تا کمر در در گودال خاک قرار دارند، مورد پرتاب سنگ قرار می‌گیرند.
این شکل از اعدام محکومان بارها از سوی نهادهای بین‌المللی محکوم شده و جامعه بین‌المللی اجرای این حکم را وحشیانه و سبعانه می‌داند.
در دو سال گذشته با احتساب مورد اخیر اجرای سنگسار در مشهد، حداقل ۶ نفر در ایران سنگسار شده‌اند.
کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران در بیانیه خود، با استناد به اینکه سنگسار نقض حق حیات انسان است و اجرای سنگسار روابط بین‌المللی ایران را تخریب می‌کند، از قوه قضاییه و مجلس ایران خواسته است که سنگسار را متوقف و اجرای آن را ممنوع کنند.
اعتراض‌های گوناگون به صدور و اجرای حکم سنگسار در ایران
صدور حکم سنگسار از سوی قوه قضایيه جمهوری اسلامی، برای متهمانی که اکثريت آنان را زنان تشکيل می‌دهند، همواره با اعتراض‌های گسترده‌ای مواجه بوده است.

احضار دانشجویان دانشگاه شیراز به دادگاه انقلاب و وزارت اطلاعات



در پی برخورد شدید چند روز اخیر در دانشگاه شیراز و پس از صدور 27 ترم تعلیق اجرایی برای 17 نفر، ارجاع پرونده اکثر آنان به کمیته انضباطی مرکزی و ممنوع الورود کردن 3 نفر از دانشجویان، شب پنج شنبه 12/10/87 تعداد 4 نفر از همین دانشجویان به نام های عبدالجلیل رضایی، کاظم رضایی، لقمان قدیری گل تپه و محسن زرین کمر با سربرگ دادگستری جمهوری اسلامی به اداره اطلاعات شیراز احضار شدند. اتهام این دانشجویان در برگه‌های احضاریه اقدام علیه امنیت ملی و اهانت به مسئولان نطام ذکر شده است. لازم به ذکر است پیش از این محسن زرین کمر به علت انتقاد در حضور علی لاریجانی که بازتاب گسترده ای در رسانه ها به دنبال داشت ، به 2 ترم محرومیت از تحصیل به همراه ارجاع به کمیته مرکزی، کاظم رضایی، لقمان قدیری و عبدالجلیل رضایی که همگی از فعالین دانشجویی با سابقه دانشگاه شیراز هستند هر کدام به 2 ترم محرومیت از تحصیل به همراه ارجاع به کمیته انضباطی مرکزی محکوم شده اند.
به نظر می رسد این احضارهای گسترده و برخوردهای شدید در جهت سرکوب همه جانبه دانشجویان و جلوگیری از واکنش آنان نسبت به این برخوردهای شدید می باشد. علت این برخوردها ظاهرا به دلیل تجمعات 16 و 18 آذر ماه امسال می باشد که در آن انتقاداتی نسبت سران نظام و اوضاع سیاسی و اقتصادی کشور صورت گرفت. اما این سرکوب گسترده تنها به دلیل برگزاری و شرکت در این تجمعات نیست و شامل تمامی فعالین صنفی و سیاسی دانشگاه شیراز که هیچ نقشی در اتفاقات اخیر دانشگاه نداشته اند نیز می شود. این سناریوی سرکوب در پی اعتراض تشکل های حکومتی در دانشگاه شیراز نسبت به مراسم 16 و 18 آذر و در حالی انجام می شود که به علت قرار گرفتن در ایام امتحانات و به علت بحران های بین المللی سکوت خبری شدیدی نسبت به این موضوع برقرار است و به همین دلیل احتمال می رود که بزودی تعداد بیشتری از فعالین دانشجویی به نهادهای امنیتی احضار گردند.
فعالان دانشجویی دانشگاه شیراز قبلا طی بیانیه‌هایی که خطاب به «دانشجویان آگاه و بیدار و ملت شریف ایران» در سطح دانشگاه و خبرگزاری های متعهد منعکس شده است، خواستار حمایت همه جانبه برای جلوگیری از سرکوب دانشجویان دانشگاه شیراز شده اند.
فعالین حقوق بشر ودمکراسی در ایران

عقب نشینی بسیج در پی پیام رهبر‏

بسیج دانشجویی ۸ دانشگاه بزرگ تهران با صدور بیانیه‌ای از تهدید تسخیر سفارت اردن و دفتر حفاظت از منافع مصر ‏در تهران عقب‌نشینی کرد‏‎.‎‏ این اقدام پس از آن صورت می گیرد که بعد از چند حمله ناکام دانشجویان بسیجی به دفاتر ‏نمایندگی برخی کشورها در تهران، آیت الله خامنه ای در پیامی از این بسیجیان خواسته بود “از ورود به سفارتخانه ها ‏امتناع کنند”.‏

این هشت تشکل شامل بسیج دانشجویی دانشگاه‌های امیرکبیر، شهید بهشتی، تهران، خواجه نصیر، شریف، علامه ‏طباطبایی و علم و صنعت هستند که با صدور بیانیه‌ای تصریح کردند: “ما دانشجویان انقلابی در گردان های استشهادی، ‏شمشیر غیرت انقلابی مان را نه بر سر سفارت یا دفتر حافظ منافع چند کشور زبون و خائن، بلکه بر سر دشمن ‏صهیونیست فرود می آوریم‎.”‎

در این بیانیه با اشاره به نظر رهبر ایران مبنی بر عدم ورود به سفارتخانه‌ها اعلام شد: “از این پس نیز بنا به امر مطاع ‏رسیده از سوی مقتدایمان مبنی بر عدم ورود به سفارتخانه ها و دفاتر حافظ منافع، با دلی پر خون از خیانت رهبران ‏بزدل و بی غیرت عرب خصوصاً مصر، اردن و عربستان که دست در دست دشمن صهیونیسم داده اند و در خون ‏مظلومان غزه شریکند، اعتراض های خود را با وسعت و شدت بیشتری در حوزه های رسانه ای و جهانی پیگیری می ‏نماییم‎. “‎

‎‎زمینه سازی سپاه‎‎

اقدام بسیجیان دانشجو در حمله به نمایندگی برخی کشورها در تهران پس از آن صورت گرفت که دو هفته پیش ‏سرلشگر عزیز جعفری فرمانده سپاه پاسداران با اشاره به موضوع اشغال سفارت آمریکا، گفت: “می‌خواهیم زمینه‌ای ‏ایجاد کنیم که اگر نیاز شد، بسیج دانشجویی به اقداماتی مشابه ۱۳ آبان دست بزند….سپاه موظف به حمایت و پشتیابی ‏از اقدام انقلابی بسیج دانشجویی است، نه کندکننده و بوجود آورنده مانع بر سر این راه‎.‎‏”‏

چند روز پس از این سخنان، زمانی که دولت اسراییل اعلام کرد در پی پرتاب موشک حماس از نوار غزه به سوی این ‏کشور، چند نقطه از نوار غزه را مورد حمله نظامی قرار داده، آیت الله خامنه ای در پیامی که روز یکشنبه گذشته ‏صادر کرد ضمن اعلام عزای عمومی برای روز دوشنبه، بنا بر آنچه آگاهان گفته اند، به طور ضمنی “جهاد علیه ‏اسراییل” را اعلام کرد: “همه‌ی مجاهدان فلسطین و همه‌ی مؤمنان دنیای اسلام به هر نحو ممکن موظف به دفاع از ‏زنان و کودکان و مردم بی‌دفاع غزه‌اند و هر کس در این دفاع‌ مشروع و مقدس کشته شود شهید است و امید آن خواهد ‏داشت که در صف شهدای بدر و اُحد در محضر رسول‌الله صلی‌الله‌علیه‌وآله‌ محشور شود‏‎.‎‏”‏

تنها ۴۸ ساعت پس از این پیام، به ناگهان جمعی حدود پانصد نفر که از سوی خبرگزاری های ایران “دانشجویان ‏بسیجی و اقشار مختلف مردم” نامیده شدند، در مقابل دفتر حفاظت از منافع مصر در تهران تجمع کردند. آنها همچنین ‏تجمع هایی پراکنده در مقابل باغ سفارت بریتانیا، سفارت اردن و سفارت عربستان برگزار کردند. حتی همزمان، ‏گروهی از دانشجویان با تجمع در فرودگاه مهرآباد تهران خواستار فرستادن آنها به غزه شدند تا به این ترتیب “به دعوت ‏رهبر ایران برای جهاد با اسراییل لبیک بگویند”. تجمع ای« گروه در فرودگاه مهرآباد در حالی صورت می گرفت که ‏دو سال است پرواز های بین المللی از فرودگاه “امام خمینی” که در خارج از تهران قرار دارد، انجام می شود. ‏

چند روز پس از فعالیت دانشجویان بسیجی، سپاه پاسداران که پیش از این به گفته فرمانده آن، در صدد “زمینه سازی ‏برای اقداماتی مشابه ۱۳ آبان توسط بسیج دانشجویی” بود، پا پس کشید و در بیانیه ای اعلام کرد: “اقدام اعتراض‌آمیز ‏تعدادی از دانشجویان در خصوص ورود به باغ قلهک هیچگونه ارتباطی با سپاه نداشته است.” به نوشته سایت اینترنتی ‏روابط عمومی سپاه پاسداران، “این حرکت به صورت خودجوش بوده است”.‏

حملۀ ١٥٠بسیجی به منزل شیرین عبادی

حدود ١٥٠ بسیجی در مقابل منزل خانم شیرین عبادی، حقوقدان و برندۀ جایزۀ نوبل صلح دست به تظاهرات زدند و با طرح شعارهایی مبنی بر پشتیبانی خانم شیرین عبادی از حملات اسرائیل به غزه، تابلوی وکالت وی را از سر در منزل او کنده و لگدکوب کردند.
به گفتۀ خانم شیرین عبادی، تظاهرکنندگان بسیجی از جمله شعار می دادند که "آمریکا و اسرائیل جنایت می کند، عبادی حمایت می کند."
ساعتی پس از این تجمع، تظاهرکنندگان با ورود نیروهای انتظامی به محل تظاهرات متفرق شدند.
خانم شیرین عبادی در گفتگو با خبرگزاری فرانسه گفته است که اتهام تظاهرکنندگان بسیجی در مقابل منزل وی کاملاً بی اساس است، زیرا کانون مدافعان حقوق بشر دو روز پیش با انتشار بیانیه ای، حملات اسرائیل به غزه را کاملاً محکوم کرد.
چند روز جلوتر نیز پنج نفر که خود را مأمور مالیاتی معرفی کرده بودند با حضور در دفتر وکالت خانم شیرین عبادی، دو کامپیوتر و برخی از دیگر اموال دفتر وکالت خانم عبادی را با خود بردند. پیشتر نیز مأموران حکومت اسلامی ایران دفتر کانون مدافعان حقوق بشر را که ریاست آن را خانم شیرین عبادی بر عهده دارد، بسته و مهر و موم کردند.
چند روز پیش از آغاز حملات اسرائیل به غزه، گروه های بسیجی، تظاهرات موضعی و اعتراضی خود را در تهران آغاز کردند و در این تظاهرات به برخی نمایندگی های اقتصادی و سیاسی کشورهای خارجی از جمله عربستان حمله کردند.
یکی از فرماندهان سپاه پاسداران نیز پیش از آغاز جنگ غزه از بسیج دعوت کرده بود که اقدامی شبیه به گروگانگیری در سفارتخانۀ آمریکا در آغاز انقلاب اسلامی انجام دهند.